17 maj 2011

Mina skor

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag började långsamt med springa, dvs först sprang jag bara några hundra meter och sen ökade jag långsamt allt eftersom. Det första orsaken till det var att jag inte få världens träningsvärk och sen sluta helt.

Det andra orsaken till att jag har börjat väldigt lugnt med träningen är mina skor.

Fina eller hur? :)
Det är mina Vivo Barefoot Evo II som jag köpte i början av april från Barfotalöpning och eftersom dessa är väldigt tunna skor utan någon som helst dämpning eller sånt, så får man nästan per automatik en lite annorlunda löpstil än med vanliga "tjockskor". Man landar på fram/mellanfoten när man springer så det blir lite andra muskler/senor som jobbar och då man i "tjockskor" inte vanligtvis använt de delarna lika aktivt så är det bra att börja långsammare så att kroppen har en chans att vänja sig till de nya belastningarna.

Till att börja med så är de mycket lättare än de gamla och måste säga att det är väldigt mycket skönare att springa i när de inte väger så mycket. Känns nästan som att man flyger fram när man är ute och springer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar